Grovt bröd med filmjölk

Recept på grovt bröd med filmjölk. Det här goda och snabbakade brödet går utmärkt att frysa.

Ingredienser

  • 4,5 dl rågsikt - (250 g)
  • 4,5 dl vetemjöl - (270 g)
  • 0,75 dl rågkross
  • 2 msk bakpulver
  • 2 msk bikarbonat
  • 0,5 tsk salt
  • 5 dl filmjölk
  • 1 dl sirap - mörk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt filmjölk och sirap och blanda ihop till en slät smet. 

  2. Häll smeten i en smord form, ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. 

  3. Låt brödet stå kvar i formen ca 5 min innan det stjälps upp för att kallna på galler. 

Recept av Skanörs fiskrögeri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!