Grova hamburgerbröd

Grova hamburgerbröd är saftiga och goda. Linfrön kan bytas ut mot solrosfrön.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2 dl grahamsmjöl
  • 0,5 dl linfrön
  • 0,5 dl vetekli
  • 4 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 1 msk honung
  • 0,5 msk salt
  • 7 dl vetemjöl - (420 g)

Gör så här

  1. Blanda grahamsmjöl, linfrön och vetekli. Koka upp vattnet och häll det över mjölblandningen. Rör om och låt blandningen svalna till fingervarmt, 37°. Blanda ner jästen i mjölblandningen och tillsätt honung, salt och det mesta av mjölet, spara lite till utbakningen. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.

  2. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Forma åtta lite platta bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.

  3. Pudra lite mjöl över bröden och grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt dem kallna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!