Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Grov senap med kryddpeppar

Grov senap med kryddpeppar passar bra till julskinkan. Börja i god tid, senapen ska dra i 3 dygn för att mogna. Den är hållbar ca 2 veckor i kylen.

Anna Grandin
Grov senap med kryddpeppar
Grov senap med kryddpeppar
Grov senap med kryddpeppar
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 0,5 dl senapsfrön - gula
  • 0,5 dl senapsfrön - bruna
  • 1,5 dl vatten
  • 0,75 dl rårössocker
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1,5 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kryddpepparkorn - hela

Gör så här

  1. Koka senapsfrön och vatten i en kastrull ca 5 min. Mixa till en krämig konsistens med mixerstav eller i en liten matberedare.

  2. Tillsätt socker, olja, vinäger och salt och mixa till en grov senap.

  3. Stöt kryddpepparn i en mortel och blanda ner i senapen. Låt den mogna i kylen ca 3 dygn innan den serveras.

Vad tyckte du om receptet?