Grov rösti med ricotta

Recept på grov rösti med ricotta. Röstin blir extra spröd och läcker om den steks i hälften olja, hälften smör. Servera den kall eller varm som snacks, förrätt eller på buffébordet.
Servera röstin med sallad.
Servera röstin med sallad.

Grov rösti med ricotta

  • 500 g potatis
  • 2 morötter - (ca 300 g)
  • 1 liten zucchini - (200 g)
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt - + 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald + 1 krm nymald svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 200 g ricottaost
  • 2 msk rosmarin - hackad

Tillbehör

  • sallad - blandad

Gör så här

  1. Skala potatis och morötter. Riv potatis, morötter och zucchini grovt på rivjärn eller matberedarens grova rivskiva. Krama ut så mycket vätska som möjligt ur grönsakerna. Blanda med mjöl, 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  2. Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Tryck ut grönsakssmeten till små plättar och stek dem i omgångar 3-5 min på varje sida.

  3. Blanda ricottan med rosmarin, 2 krm salt och 1 krm peppar.

  4. Lägg ihop röstin två och två med ricotta emellan.

  5. Servera röstin med sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!