Grov dragonsenap

Senapstillverkning är ingen exakt vetenskap, utan man får smaka sig fram. Det kan behövas lite mer vinäger, vatten eller olja för att runda av smaken. Ibland också mer socker för att ta udden av senapens kryddhetta.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1,5 msk senapsfrön - gula
  • 0,5 dl bruna senapsfrön
  • 1 dl vatten
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 msk strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 msk dragon - torkad smulad
  • 1,5 - 2 msk rapsolja

Gör så här

  1. Krossa senapsfröna i en mortel, med kanonkula - eller med mixerstav eller i mixer. Ta halva mängden frön först; tillsätt sedan resten efter hand. Börja att krossa utan vatten och tillsätt sedan lite vatten i taget. Medan du krossar sugs vattnet upp av senapsfröna.

  2. Blanda i vinäger, socker, salt och dragon. Blanda väl.

  3. Rör ner oljan. Ta ev lite mer olja för en smidigare konsistens.

  4. Häll senapen på burk. Låt den stå och mogna i smak 2-3 dagar i rumstemperatur.

    Foto: Bo-ingvar Jönsson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!