Grov cidervinägersenap

En grov osötad senap är mycket användbar. God i såser och dressingar. Innehåller bara senapsfrö, vinäger och salt. Om du tar undan 1 dl och blandar med aprikosmarmelad har du smidigt en söt och en osötad. Båda är hållbara ca 2 månader i kyl.
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 dl senapsfrön - gula
  • 1 dl bruna senapsfrön
  • 2 dl vatten
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Låt senapskornen svälla i vattnet 3–4 timmar.

  2. Blanda ner vinäger och salt. Mixa ca 5 min med mixerstav i en hög bägare eller i matberedare. Låt stå och mogna 2 dagar innan den är klar att ätas.

  3. Söt aprikossenap Blanda 1 dl grov cidervinägersenap med 1 dl aprikosmarmelad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!