Grönt salladsfat

En härlig blandning av gröna blad med enkel citronolja över. Salladen kan förvaras sköljd och torkad i luftiga plastpåsar eller burk med lock i kylskåp. Men den bör inte läggas upp förrän strax före serveringen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g sallad - blandad, t ex roman-, mache- och rucolasallad
  • 100 g mangoldskott - röda- och gröna
  • 100 g ärtskott
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 citron - saft av
  • 1 tsk gourmetsalt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Skölj, torka och lägg upp sallad och skott på fat.

  2. Ringla olivolja och pressad citron över salladen strax före serveringen. Strö på gourmetsalt och vrid några varv på svartpepparkvarnen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!