Grönsallad med honungs- och lökdressing

Recept på grönsallad med honungs- och lökdressing. Läcker honungsdressing ger skjuts till den krispiga salladen.
Recept på grönsallad med honungs- och lökdressing.
Recept på grönsallad med honungs- och lökdressing. Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 zucchini - gul
  • 0,5 krispsallad
  • 0,5 bladsallad
  • 0,5 huvud isbergssallad
  • 0,5 gurka
  • 3 morötter
  • 3 gulbetor
  • 1 rödlök
  • örter - t ex dill, basilika, oregano, timjan

Dressing

  • 2 msk honung
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 2,5 dl rapsolja
  • 1,5 tsk örtsalt
  • 1 salladslök

Gör så här

  1. Hyvla zucchinin på längden, ca ½ cm tjocka skivor. Grilla skivorna i grillpanna eller på utegrillen ca 1 minut på varje sida.

  2. Ansa och bryt de olika salladssorterna i grova bitar. Hyvla gurkan tunt på längden. Skala  och hyvla morot, betor och lök tunt på längden, gärna på mandolin.

  3. Dressing: Blanda honung, vinäger och senap. Droppa i oljan under vispning och krydda med örtsalt. Ansa och finhacka salladslöken. Blanda ner i dressingen. 

  4. Plocka örterna. Blanda allt på ett stort fat och toppa med honungs- och lökdressing. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!