Grönsallad med ärt- och myntaröra

En sallad som är snabb och supergod. Bönorna kan bytas ut mot 
andra sorter.
Grönsallad med ärt- och myntaröra
Grönsallad med ärt- och myntaröra Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 400 g färskpotatis
  • 200 g gröna ärter - frysta
  • 80 g vaxbönor
  • 1 pkt haricots verts - (150 g)
  • 7 soltorkade tomater - inlagda
  • 4 salladslökar - späda
  • 1 dl cashewnötter - rostade
  • 125 g mozzarella
  • 1 påse babyspenat - (70 g)
  • 1 vitlöksklyfta - liten
  • 0,5 kruka mynta
  • olivolja
  • salt
  • flingsalt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skrubba potatisen och koka den i saltat 
vatten. Lägg ärterna att tina i kallt vatten.

  2. Ansa vaxbönorna. Koka dem med haricots verts i lättsaltat vatten 2–4 min (de ska vara mjuka men med lite spänst). Häll av och spola dem i kallt vatten.

  3. Strimla de soltorkade tomaterna. Skölj och skär salladslöken tunt, lite på snedden. Grovhacka nötterna. Bryt mozzarellan i mind-re bitar med händerna. Ansa spenaten.

  4. Pressa vitlöken och plocka myntan. Mixa dem med gröna ärter, 2 msk olja, 3 krm salt och 1/2 krm peppar.

  5. Halvera den  kokta potatisen, lägg den 
i en skål. Blanda i 1 msk olja, 1 tsk flingsalt och 1 krm peppar. Tillsätt försiktigt vaxbönor, haricots verts, tomatstrimlor, salladslök och spenat.

  6. Strö över mozzarellan och nötterna. 
Servera salladen med ärt- och myntaröran.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!