Grönsakswok med lammkorv

Recept på otroligt god grönsakswok med lammkorv.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g lammkorv
  • 0,25 huvud vitkål
  • 0,5 rödkålshuvud
  • 1 rödlök
  • 1 zucchini - liten
  • 1 morot
  • 100 g broccoli
  • 2 msk ingefära - riven färsk
  • 1 spansk peppar (chili) - röd
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk tamarisoja
  • rapsolja - att woka i

Till servering

  • sesamfrön - rostade färsk koriander

Gör så här

  1. Rosta sesamfröna i torr, het stekpanna och ställ åt sidan. Stek lammkorven i bitar. Ansa kålen och skär den i strimlor. Skala och strimla löken. Skär zucchinin i strimlor. Skala moroten och skär den i tunna strimlor med en rotfruktsskalare. Bryt broccolin i buketter.

  2. Skala och riv ingefäran och lägg den i en skål. Dela chilifrukten i halvor på längden, ta bort kärnorna och hacka fruktköttet fint.

  3. Lägg hacket i skålen tillsammans med ingefäran. Pressa ner vitlöken, häll i tamarisojan.

  4. Hetta upp lite rapsolja i en stor stekpanna eller wok. Woka grönsakerna på hög värme i turordning. Ta upp de olika sorterna och när alla sorter är wokade, blanda dem i woken. Slå på blandningen i skålen och rör om. Hetta upp före servering, blanda i lammkorven och strö över sesamfrön.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!