Grönsaksspett med citron och koriander  

Grönsaksspett med citron och koriander är färgglada och goda.  
Mattias Larsson
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 0,5 zucchini
  • 1 paprika - gul liten
  • 1 röd paprika - liten
  • 8 champinjoner - små
  • 1 rödlök
  • 1 msk rapsolja
  • 0,5 tsk salt

Citron- och korianderolja

  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,25 citron
  • 1 msk koriander - hackad
  • 1,5 msk olivolja

Gör så här

  1. Citron- och korianderolja: Skala och finhacka vitlöken. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda vitlök, citronskal, koriander och olja.

  2. Skär zucchinin i ca 2 x 2 cm stora bitar. Kärna ur och skär paprikan i lika stora bitar. Halvera champinjonerna. Skala och skär löken i klyftor. Varva grönsakerna på åtta grillspett. Pensla spetten med olja och strö över salt.

  3. Grilla spetten runt om på me-deltemperatur tills de fått fin färg. Lägg spetten på ett fat och ringla över citron- och korianderoljan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!