Grönsakspasta med rostade pumpakärnor, parmesan och pesto

Recept på grönsakspasta med rostade pumpakärnor, parmesan och pesto. Missa inte pumpakärnorna, de ger en trevlig knaprighet åt rätten.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 morötter - (500 g)
  • 1 stor squash - (500 g)
  • 2 pkt tagliatelle - färsk (250 g)
  • 2 msk olivolja
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 dl pumpakärnor - rostade, saltade
  • 50 g parmesan - färskriven
  • 4 msk basilikapesto

Gör så här

  1. Skala och hyvla långa remsor av morötter och squash med en potatisskalare.

  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

  3. Stek grönsakerna i olja i en stekpanna. Skala och pressa över vitlöken. Krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan.

  4. Häll av pastan men spara ca 2 dl av kokvattnet. Skölj pastan i lite vatten. Vänd ner pastan i stekpannan. Låt fräsa ca 1 minut. Tillsätt kokvattnet och rör runt.

  5. Häll upp pastan på ett fat. Strö över pumpakärnor, parmesan och pesto. Garnera med nymald peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!