Grönsaks­gratäng med quorn och vitkålssallad

Recept på grönsaks­gratäng med quorn och vitkålssallad. Förbered på söndag – ät på måndag.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 300 g quornfärs - fryst
  • 1 gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • 1 förp tomater med chili - krossade, (500 g)
  • 1 tsk salt - + 1 tsk
  • 800 g potatis - skalad, kokt
  • 2 squash - (á 300 g)
  • 2 dl ost - riven

Vitkålssallad

  • 400 g vitkål
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala och finhacka löken. Fräs lök och quornfärs i olja ca 3 min. Häll på tomatkross och krydda med 1 tsk salt. Låt puttra ca 10 min.

  2. Skär potatis och squash i skivor. Varva potatis och squash med quorn­såsen i en ugnssäker form. Krydda med 1 tsk salt mellan varven. Strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min, till fin färg.

  3. Sallad: Ansa och finstrimla kålen. Blanda med olja, vinäger, salt och peppar. Servera gratängen med salladen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!