Grönsaksbuljong med rödbetsdumplings

Wontondegplattor finns i frysdisken i välsorterade livsmedelsbutiker.
Elisabeth Johansson
Lisen Sundgren

Grönsaksbuljong med rödbetsdumplings

  • 1 l vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 5 svartpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 4 salladslökar
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 dl skott - t.ex solrosskott eller shiso

Rödbetsdumplings

  • 12 wontondegplattor
  • 1 rödbeta
  • 1 tsk ingefära - riven
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1,5 dl ost - riven
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Dumplings: Skala och finriv rödbetan. Blanda den med ingefära, salt och peppar.

  2. Lägg ut wontonplattorna på en skärbräda och lägg på lite av rödbetsfyllningen och riven ost. Pensla kanterna med ägg och vik ihop rundlarna till halvmånar. Man kan krusa kanten genom att nypa till så att det bildas veck.

  3. Koka upp vattnet med buljongtärningar och kryddor. Skala och skiva lök och morötter. Ansa och strimla salladslöken.

  4. Lägg lök och morötter i buljongen och koka under lock ca 10 min. Krydda med salt och peppar.

  5. Lägg dumplingarna i buljongen och låt koka ca 2 min. Blanda ner salladslöken i buljongen. Toppa med skott och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!