Grönsaks-bami goreng med stekt ägg

Recept på grönsaks-bami goreng med stekt ägg. Smakrika nudlar med vitkål och paprika. Ketjap manis är en indonesisk söt sojasås.
Recept på grönsaks-bami goreng med stekt ägg.
Recept på grönsaks-bami goreng med stekt ägg. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 250 g äggnudlar
  • 400 g vitkål
  • 3 paprikor - gärna i olika färger
  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl ketjap manis
  • 2 msk sambal oelek
  • 4 ägg
  • rapsolja
  • salt

Tillbehör

  • ev ketjap manis
  • ev sambal oelek

Gör så här

  1. Koka äggnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj dem med kallt vatten, låt rinna av. 

  2. Ansa och finstrimla vitkålen. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och skiva lök och vitlök.

  3. Fräs vitkål, lök och vitlök i 2 msk olja tills kålen börjar mjukna. Blanda i paprikan och stek ytterligare 2–3 min. Vänd ner nudlarna. Krydda med 1/2 tsk salt.

  4. Blanda ketjap manis och sambal oelek. Häll blandningen över nudlar och grönsaker och låt allt bli varmt. 

  5. Stek äggen i 1 msk olja. Krydda med 2 krm salt. Fördela bami gorengen på tallrikar och toppa med äggen. Servera med extra soja och sambal oelek för den som vill ha mer sälta, sötma och styrka. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!