Grönpepparsås

Recept på grönpepparsås. Riktigt gott tillsammans med en köttbit. Såsen är smaksatt med en skvätt konjak för en lite kraftigare och lyxigare smak. 

Allt om Mat
Grönpepparsås
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1 schalottenlök
  • 3 dl vatten
  • 1 tärning oxbuljong - mörk
  • 0,5 tsk dragon - finhackad eller 1 tsk torkad dragon
  • 0,5 dl madeira
  • 2,5 dl mellangrädde
  • 1 tsk majsstärkelse (Maizena)
  • 1 - 1,5 msk grönpeppar - krossad
  • 1 msk konjak
  • salt - eventuellt

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Koka upp vatten, buljongtärning, lök, dragon och madeira.

  2. Låt koka tills ca 1 1/2 dl återstår. Sila.

  3.  Vispa ihop grädde och majsstärkelse. Tillsätt gräddblandningen, grönpeppar och konjak i såsen.

  4. Låt sjuda till simmig konsistens. Smaka ev av med salt före servering.

  5. Serveringsförslag: Oxfilé med grönpepparsås, rostade rotfrukter och tomater.

Vad tyckte du om receptet?

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev

Signa upp dig här!