Grönkålssoppa med grönkålschips och chili

En härligt grön LCHF-rätt. Grönskålschips och chili-crème fraîche är trevliga tillbehör till denna mustiga grönkålssoppa.

Elisabeth Johansson
Grönkålssoppa med grönkålschips och chili
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 6 grönkålsblad
  • 0,25 purjolök
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 3 dl vispgrädde
  • salt
  • svartpeppar - malen

Grönkålschips

  • 1 liten grönkål
  • 3 msk kokosolja
  • 1 tsk flingsalt

Chili-crème fraîche

  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 krm tabasco - droppar eller flytande piri-piri
  • 1 - 2 vitlöksklyftor - finhackade
  • chiliflakes

Gör så här

  1. Skär grönkålen och purjolöken i bitar.

  2. Lägg ner bitarna i en kastrull tillsammans med grönsaksbuljongen och grädden.

  3. Koka upp och mixa soppan. Smaka av med salt och peppar.

  4. Grönkålschips: Sätt ugnen på 200 grader. Fördela kålen i längder och skär bort de tjockaste stjälkarna.

  5. Smält kokosolja. Lägg kålen på en plåt. Ringla över kokosoljan och vänd kålen i oljan.

  6. Tillaga mitt i ugnen i cirka 5–10 minuter tills bladen börjar torka.

  7. Vänd runt bladen ett par gånger medan de är i ugnen. Strö över flingsalt.

  8. Chili-crème fraîche: Blanda crème fraîche och chiliflakes med tabasco och de finhackade vitlöksklyftorna.

  9. Servering: Servera soppan med grönkålschipsen och chili-crème fraîche. Strö över lite extra chiliflakes.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök