Grönkålssoppa med chiliägg
Fett: 36g
Protein: 12g
Kolhydrater: 8g
Grönkål är nyttigt, billigt och gott! Och snabblagat – på en kvart står denna soppa på bordet. Om grönkålen ger mersmak – se recept på sid 68.
Ingredienser
-
1,5 msk
lime
- pressad
-
1
röd chili
- t ex spansk peppar
-
1 msk
rapsolja
-
500 g
grönkål
- hackad, fryst
-
3 dl
vatten
-
2 tärningar
hönsbuljong
-
1 burk
kokosmjölk
- (400 ml)
-
4
ägg
-
2 krm
salt
-
1 msk
smör
-
1 krm
svartpeppar
- nymald
Gör så här
-
Pressa limejuicen. Skölj, kärna ur och finhacka chilin.
-
Hetta upp oljan i stor kastrull eller gryta. Tillsätt och tina grönkålen under omrörning 2 min.
-
Tillsätt limejuice, vatten och buljong-tärningar. Koka upp och låt sjuda under lock 3 min.
-
Tillsätt kokosmjölken och hetta upp på nytt.
-
Vispa snabbt ihop ägg och salt i en bunke.
-
Fräs chilin i smöret, tillsätt äggen och stek till äggröra i het panna under omrörning (röran ska precis stelna). Servera genast i soppan. Mal över peppar.