Grönkålssoppa med chiliägg

Grönkål är nyttigt, billigt och gott!  Och snabblagat – på en kvart står denna soppa på bordet. Om grönkålen ger mersmak – se recept på sid 68.

Grönkålssoppa med chiliägg
Grönkålssoppa med chiliägg Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 1,5 msk lime - pressad
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 msk rapsolja
  • 500 g grönkål - hackad, fryst
  • 3 dl vatten
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 1 burk kokosmjölk - (400 ml)
  • 4 ägg
  • 2 krm salt
  • 1 msk smör
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Pressa limejuicen. Skölj, kärna ur och finhacka chilin.

  2. Hetta upp oljan i stor kastrull eller gryta. Tillsätt och tina grönkålen under omrör­ning 2 min.

  3. Tillsätt limejuice, vatten och buljong-tärningar. Koka upp och låt sjuda under lock 3 min.

  4. Tillsätt kokosmjölken och hetta upp på nytt.

  5. Vispa snabbt ihop ägg och salt i en bunke.

  6. Fräs chilin i smöret, tillsätt äggen och stek till äggröra i het panna under omrör­ning (röran ska precis stelna). Servera genast i soppan. Mal över peppar.

Vad tyckte du om receptet?

SE ÄVEN: Grönkålssoppa med chili och tunnbrödsrulle