Grönkålssoppa med chili

En otroligt god grönkålssoppa med chili och crème fraiche. För extra mättnad servera gärna med en bit bröd!

Allt om Mat
Grönkålssoppa med chili
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 påse grönkål - fryst (550 g)
  • 1 l vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin.

  2. Lägg lök och chili i en kastrull tillsammans med grönkål, vatten och buljongtärningar. Koka upp och låt sjuda ca 5 min.

  3. Blanda ner crème fraiche i soppan och koka ca 5 min. Mixa soppan slät med mixerstav eller i en matberedare. Servera med bröd.

Vad tyckte du om receptet?