Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Grönkålssoppa med chili

En otroligt god grönkålssoppa med chili och crème fraiche. För extra mättnad servera gärna med en bit bröd!
Allt om Mat
Grönkålssoppa med chili
Grönkålssoppa med chili
Grönkålssoppa med chili
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 påse grönkål - fryst (550 g)
  • 1 l vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin.

  2. Lägg lök och chili i en kastrull tillsammans med grönkål, vatten och buljongtärningar. Koka upp och låt sjuda ca 5 min.

  3. Blanda ner crème fraiche i soppan och koka ca 5 min. Mixa soppan slät med mixerstav eller i en matberedare. Servera med bröd.

Vad tyckte du om receptet?