Grönkålssoppa med chili

En otroligt god grönkålssoppa med chili och crème fraiche. För extra mättnad servera gärna med en bit bröd!
Allt om Mat
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 påse grönkål - fryst (550 g)
  • 1 l vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin.

  2. Lägg lök och chili i en kastrull tillsammans med grönkål, vatten och buljongtärningar. Koka upp och låt sjuda ca 5 min.

  3. Blanda ner crème fraiche i soppan och koka ca 5 min. Mixa soppan slät med mixerstav eller i en matberedare. Servera med bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!