Grönkålssallad med saffransvinägrett

Krispig grönkål med julens bästa smaker - söt torkad frukt, rostade nötter, saffran och apelsin!

Mitt Kök
Grönkålssallad med saffransvinägrett
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 dl hasselnötter - skalade
  • 1 dl valnötter
  • 250 g grönkål
  • 1 saffran
  • 1 tsk apelsinskal - finrivet
  • 0,5 dl apelsinjuice - färskpressad
  • 2 msk citronjuice - färskpressad
  • 2 msk honung - flytande
  • 1 dl rapsolja - neutral
  • 10 aprikoser - torkade
  • 10 fikon - torkade
  • 1 granatäpple
  • 2 apelsiner
  • 1 dl tranbär - torkade
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Rosta nötterna cirka 10-15 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna.

  3. Putsa bort den hårda stjälken på grönkålen och strimla kålen.

  4. Vispa ihop saffran, apelsinskal, citrusjuice och honung. Vispa in olja i en svag stråle. Smaka av med salt och eventuellt mer pressad citron.

  5. Blanda kålen med dressing cirka 30 minuter innan servering.

  6. Strimla aprikos och fikon. Kärna ur granatäpplet och skiva apelsinerna.

  7. Blanda grönkålen med frukt och nötter strax innan servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök