Grönkålssallad med saffransdressing - en supergod sallad till jul

Recept på grönkålssallad med saffransdressig. Krispig grönkål med frasigt stekt halloumi, frukt, nötter och en syrlig dressing med saffran är smaker som passar bra tillsammans. Den här salladen är matig och riktigt god.
Tove Nilsson
Foto: Stefan Wettainen

Grönkålssallad med saffransdressig

  • 150 g grönkål
  • 0,25 påse saffran - (à 0,5 g)
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk honung - flytande
  • 1 msk olivolja - + 2 msk
  • 1 krm salt
  • 3 apelsiner
  • 3 fikon - färska
  • 1 förp halloumiost - (200 g)
  • 1 dl hasselnötter - rostade
  • 1 tsk flingsalt

Grönkålssallad med saffransdressig

  1. Ansa och grovstrimla grönkålen. Förväll den i kokande saltat vatten ca 30 sekunder. Häll av och spola av med kallt vatten. Låt rinna av på en handduk.

  2. Vispa ihop saffran, vinäger, honung och 1 msk olja. Krydda med salt.

  3. Skala apelsinerna med kniv och skär ut hinnfria klyftor. Ansa och skär fikonen i skivor.

  4. Skär halloumin i kuber. Stek dem runtom i 2 msk olja. Grovhacka hasselnötterna.

  5. Varva grönkål, apelsin, fikon, halloumi och nötter på ett fat. Ringla över dressingen och strö över flingsalt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!