Grönkålssallad med baconlindade dadlar och grönkålsströssel

Grönkålssallad med baconlindade dadlar och grönkålsströssel är en smakrik, knaprig och färgstark sallad. Grönkålsströsslet kan förberedas dagen före och förvaras torrt.
Elisabeth Johansson
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 200 g grönkål
  • 2 rödbetor
  • 50 g mangoldskott - röda
  • 12 skivor bacon
  • 24 dadlar - kärnfria
  • 2 msk smör
  • 2 dl rödbetsgroddar
  • 1 dl frön - t ex solrosfrön och pumpakärnor
  • 1 dl granatäppelkärnor

Grönkålsströssel

  • 50 g grönkål
  • 2 msk olivolja
  • 1,5 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Strössel: Sätt ugnen på 160°. Riv grönkålen i bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över oljan. Tillaga mitt i ugnen ca 5 min. Ta ut grönkålen och strö över flingssalt.

  2. Riv grönkålen i små bitar och ta bort stjälkarna. Lägg grönkålen i en skål. Skala rödbetorna och skölj ordentligt. Svarva dem på grönsakssvarv eller skär i fina strimlor. Lägg rödbeta och mangoldskott i skålen.

  3. Halvera baconskivorna. Linda en bit bacon runt varje dadel. Stek dadlarna runt om i smör i en stekpanna tills de fått fin färg. Lägg dadlarna i salladsskålen och strö över grönkålsströssel, rödbetsgroddar, frön och granatäppelkärnor.

    Foto: Anna Kern

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!