Grönkålssallad med avokado, hyvlad parmesan och ägg

Grönkålssallad med avokado, hyvlad parmesan och ägg passar till både frukost, brunch och lunch. Förväll grönkålen någon minut i lättsaltat vatten om du vill ha en lite mindre tuggig sallad.
Foto: Pernilla Ahlsén

Ingredienser

  • 1 dl amarant - eller quinoa
  • 250 g grönkål
  • 0,5 dl hasselnötter - rostade
  • 4 ägg
  • 2 avokador
  • 0,5 dl parmesan - hyvlad

Dressing

  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 3 msk jungfruolivolja
  • 2 msk dragon - hackad
  • 2 msk mynta - hackad
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka amaranten enligt anvisning på förpackningen. Sila av vattnet med en finmaskig sil och låt amaranten svalna.

  2. Dressing: Blanda vinäger, olja och örter. Krydda med salt och peppar.

  3. Skär bort mittenstjälken på grönkålen och riv bladen i mindre bitar. Grovhacka hasselnötterna. Lägg amarant, grönkål och hassel-nötter i en stor skål. Häll över dressingen och blanda.

  4. Lägg äggen i kallt vatten i en kastrull. Koka upp och sjud dem ca 6 min. Spola äggen i kallt vatten. Skala och halvera dem.

  5. Halvera avokadorna. Fördela sallad, ägg och avokado i portionsskålar. Toppa med hyvlad parmesan.

Recept av Emmy Lundström

Sallad - till frukost, lunch och middag

Bjud in vännerna på brunch med en härlig sallad med melon, färska fikon, granatäpple och fetaost eller varför inte packa sallader i lunchlådan. Här hittar du massor av fler recept på trendiga sallader:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!