Grönkålssallad med rostade mandlar – recept
Underbar sallad till jul eller som tillbehör till kött och fisk. Grönkålssallad med ättiksgrädde och rostade mandlar är en underbart god kombo. Krispig grönkål, len och syrlig dressing och knapriga mandlar. Mums!
Ingredienser
4
personer
-
175 g
grönkål
-
50 g
sötmandel
- rostad
-
1 dl
vispgrädde
-
1 msk
ättiksprit
- (12 %)
-
0,5 tsk
dijonsenap
-
0,5 tsk
salt
-
2 krm
strösocker
Gör så här
-
Repa bladen från grönkålen. Grovhacka bladen. Grovhacka mandeln.
-
Häll grädde, ättika, senap, salt och socker i en glasburk. Sätt på locket och skaka burken till en krämig dressing.
-
Blanda dressingen med grönkålen och toppa med mandeln.