Grönkålssallad med rostade mandlar – recept

Underbar sallad till jul eller som tillbehör till kött och fisk. Grönkålssallad med ättiksgrädde och rostade mandlar är en underbart god kombo. Krispig grönkål, len och syrlig dressing och knapriga mandlar. Mums!

Lisa Lemke
Grönkålssallad med rostade mandlar – recept
Foto: Magnus Carlsson

Ingredienser

  • 175 g grönkål
  • 50 g sötmandel - rostad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk ättiksprit - (12 %)
  • 0,5 tsk dijonsenap
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm strösocker

Gör så här

  1. Repa bladen från grönkålen. Grovhacka bladen. Grovhacka mandeln.

  2. Häll grädde, ättika, senap, salt och socker i en glasburk. Sätt på locket och skaka burken till en krämig dressing.

  3. Blanda dressingen med grönkålen och toppa med mandeln.

Vad tyckte du om receptet?

Recept på Janssons frestelse

Recept på köttbullar till jul

Recept på enkel risgrynsgröt