Grönkålssallad med rostade mandlar

Grönkålssallad med ättiksgrädde och rostade mandlar blir lätt en favorit. Krispig grönkål, len och syrlig dressing och knapriga mandlar.
Lisa Lemke
Foto: Magnus Carlsson

Ingredienser

  • 175 g grönkål
  • 50 g sötmandel - rostad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk ättiksprit - (12 %)
  • 0,5 tsk dijonsenap
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm strösocker

Gör så här

  1. Repa bladen från grönkålen. Grovhacka bladen. Grovhacka mandeln.

  2. Häll grädde, ättika, senap, salt och socker i en glasburk. Sätt på locket och skaka burken till en krämig dressing.

  3. Blanda dressingen med grönkålen och toppa med mandeln.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!