Grönkålsrisotto med solrostopping
Fett: 23g
Protein: 28g
Kolhydrater: 53g
Grönkålsrisotto med solrostopping är krämig och god. Har du rester av julskinkan är detta en perfekt rätt att använda den i.
Ingredienser
-
3 dl
arborioris
-
1
gul lök
-
2
vitlöksklyftor
-
2 tärningar
hönsbuljong
-
200 g
grönkål
-
150 g
färskost
- naturell
-
300 g
skinka
- kokt
-
50 g
solroskärnor
-
smör
-
salt
-
svartpeppar
- nymald
Gör så här
-
Skala och finhacka lök och vitlök. Koka upp buljongtärningarna med 1 liter vatten.
-
Fräs ris, lök och vitlök i 1 msk smör under omrörning ca 3 min. Tillsätt ca hälften av buljongen. Låt riset koka ca 20 min och späd med resten av buljongen i omgångar.
-
Dra bort den grova strängen på grönkålen och riv bladen i mindre bitar. Blanda ner grönkål och färskosten i risotton och rör tills grönkålen sjunkit ihop och mjuknat. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
-
Strimla skinkan. Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna tills de fått fin färg. Blanda skinka och solroskärnor.
-
Toppa risotton med skink- och solrosströssel och servera.