Grönkålspasta

En underbart god grönkålspasta!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g pasta - färsk, fylld
  • 300 g grönkål - färsk
  • 2 rödlökar
  • 1 dl sötmandel
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 dl ost - grovriven och lagrad, t ex prästost

Gör så här

  1. Repa grönkålen och hacka den grovt. Skala och grovhacka löken.

  2. Skålla och skala mandeln. Rosta den i en het, torr stekpanna.

  3. Fräs löken i olja i stekpannan några minuter. Ta upp den.

  4. Fräs kålen i olja i stekpannan några minuter och rör om under tiden. Tillsätt vatten och låt det koka ihop.

  5. Lägg i lök och mandel. Krydda med salt och peppar.

  6. Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningarna.

  7. Häll av vattnet på pastan och blanda med grönkålsfräset. Strö över osten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!