Grönkålspaj med cheddar och hasselnötter

Recept på grönkålspaj med cheddar och valnötter. Bästa receptet på grönkålspaj från Allt om Mat.
Allt om Mat
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl - siktat
  • 100 g smör - kallt
  • 2 msk vatten - (1% fett)

Fyllning

  • 250 g grönkål - färsk
  • 2 rödlökar
  • 2 msk smör
  • 2 dl cheddarost - riven
  • 1 dl hasselnötter - rostade
  • 3 ägg
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Mixa ihop mjöl och smör i en matberedare. Tillsätt vattnet och mixa snabbt ihop till en deg.

  2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Nagga pajbottnen med en gaffel. Låt vila i kylen ca 30 min.

  3. Sätt ugnen på 225°. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.

  4. Fyllning: Grovhacka grönkålen. Koka den i lättsaltat vatten 2–3 min. Låt den rinna av och pressa ur all vätska. Skala och skiva löken.

  5. Fräs lök och grönkål i smör i en stor stekpanna. Lägg grönkålsblandning, ost och nötter i det förgräddade pajskalet.

  6. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk. Krydda med salt och peppar. Häll äggstanningen över grönkålen. Sänk ugnsvärmen till 200°. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 40 min.

SE ÄVEN RECEPT PÅ:

Grönkåls- och västerbottenspaj

Bästa recepten med grönkål

Krämig västerbottenpaj

Galet goda rotfruktschips som du enkelt gör själv

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!