Grönkålsjuice med ingefära & äpple

Till denna vitaminspäckade piggelindrink krävs en råsaftcentrifug eller juicepress. Resten går nästan av sig självt.
Elisabeth Johansson
Grönkålsjuice med ingefära & äpple
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 huvud grönkål - eller svartkål
  • 3 cm ingefära - färsk
  • 6 dl äppeljuice - färskpressad
  • is

Till garnering

  • basilika - färsk

Gör så här

  1. Skölj kålen och skär den i stora bitar.

  2. Pressa kålen och ingefäran genom en råsaftcentrifug eller juicepress.

  3. Blanda med äppeljuice.

  4. Häll upp i glas eller i glasburkar. Lägg i isbitar och garnera med färska basilikablad. Om du vill kan du frosta glasen eller burkarna i frysen i 10–15 minuter innan du serverar juicen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök