Grönkålsfyllda potatisar

Recept på grönkålsfyllda potatisar. Ädelost ger underbart god smak till den här vegetariska rätten.

Allt om Mat
Grönkålsfyllda potatisar

Ingredienser

  • 750 g bakpotatisar - stora
  • 250 g grönkål - färsk eller fryst
  • 1 rödlök
  • 1 msk smör
  • 1 dl crème fraiche - lätt
  • 140 g ädelost
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Dela potatisen i halvor.

  2. Baka den i nedre delen av ugnen tills den är mjuk, 3/4-1 timme. Höj sedan ugnstemperaturen till 250°.

  3. Repa och hacka den färska grönkålen. Koka den i lite vatten ca 5 minuter. Eller tina den frysta grönkålen. Pressa ur vattnet.

  4. Skala och hacka rödlöken. Fräs rödlök och grönkål i smör i en stekpanna. Rör ner lätt crème fraiche i grönkålen.

  5. Gröp ur potatisarna men spara skalen. Mosa potatisen och ädelosten med en gaffel i en bunke. Rör ner grönkålsröran. Smaksätt med salt och peppar.

  6. Fyll skalen och baka dem i övre delen av ugnen vid 250° ca 10 min.

Vad tyckte du om receptet?