Grönkålsfyllda potatisar

Recept på grönkålsfyllda potatisar. Ädelost ger underbart god smak till den här vegetariska rätten.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 750 g bakpotatisar - stora
  • 250 g grönkål - färsk eller fryst
  • 1 rödlök
  • 1 msk smör
  • 1 dl crème fraiche - lätt
  • 140 g ädelost
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Dela potatisen i halvor.

  2. Baka den i nedre delen av ugnen tills den är mjuk, 3/4-1 timme. Höj sedan ugnstemperaturen till 250°.

  3. Repa och hacka den färska grönkålen. Koka den i lite vatten ca 5 minuter. Eller tina den frysta grönkålen. Pressa ur vattnet.

  4. Skala och hacka rödlöken. Fräs rödlök och grönkål i smör i en stekpanna. Rör ner lätt crème fraiche i grönkålen.

  5. Gröp ur potatisarna men spara skalen. Mosa potatisen och ädelosten med en gaffel i en bunke. Rör ner grönkålsröran. Smaksätt med salt och peppar.

  6. Fyll skalen och baka dem i övre delen av ugnen vid 250° ca 10 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!