Grönkålscouscous med russin och mandel
En fräsch sallad med den klassiska grönkålen passar till alla rätter. Russin och mandel gör den extra jullik.
Ingredienser
-
2,5 dl
vatten
-
1 tsk
salt
-
200 g
couscous
-
4
grönkålskvistar
-
0,5 dl
russin
-
0,5 dl
mandel
- flagad
Dressing
-
0,5
citron
-
2 msk
olivolja
Gör så här
-
Koka upp vatten och salt. Häll det över couscousen. Rör om och låt svälla ca 6 min under lock.
-
Repa grönkålsbladen och förväll dem i kokande vatten. Spola i kallt vatten så behåller den sin fina färg.
-
Hacka kålen i fina bitar.
-
Dressing: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Blanda citronskal, citronsaft och olja.
-
Rör om couscousen med en gaffel och blanda med grönkål, russin och mandel.
-
Häll på citrondressingen.