Grönkålscouscous med russin och mandel

En fräsch sallad med den klassiska grönkålen passar till alla rätter. Russin och mandel gör den extra jullik.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2,5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 200 g couscous
  • 4 grönkålskvistar
  • 0,5 dl russin
  • 0,5 dl mandel - flagad

Dressing

  • 0,5 citron
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Koka upp vatten och salt. Häll det över couscousen. Rör om och låt svälla ca 6 min under lock.

  2. Repa grönkålsbladen och förväll dem i kokande vatten. Spola i kallt vatten så behåller den sin fina färg.

  3. Hacka kålen i fina bitar.

  4. Dressing: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Blanda citronskal, citronsaft och olja.

  5. Rör om couscousen med en gaffel och blanda med grönkål, russin och mandel.

  6. Häll på citrondressingen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!