Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Grönkålscanapeér med tångkaviar

Recept på läckra små canapéer. En topping av vinterns äpple och grönkål känns helt rätt, likaså att de små läckerbitarna är vegetariska. Lägger man sen till smaker som tångkaviar, rödlök och pepparrot tänker genast smaklökarna på Skagenröra.

Caroline Hofberg
Grönkålscanapeér med tångkaviar
Grönkålscanapeér med tångkaviar
Grönkålscanapeér med tångkaviar
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 4 msk majonnäs
  • 4 msk crème fraiche
  • 4 tsk pepparrot - färskriven
  • 2 msk rödlök - hackad
  • 2 dl grönkål - fint strimlad
  • 4 msk äpple - fintärnat
  • 50 g tångkaviar
  • 0,5 krm cajennepeppar
  • salt

Grönkålschips

  • 50 g grönkål - med stjälk, ca
  • 2 tsk rapsolja
  • flingsalt

Till servering

  • 8 st pumpernickel - skivor, (eller 16 rundlar)
  • grönkålschips

Gör så här

  1. Börja med chipsen: Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Riv grönkålen från stjälken och riv bladen i grova bitar.

  3. Lägg bladen på en bakpappersklädd plåt. Ringla över rapsolja och flingsalt. Massera kålen med händerna så att den mjuknar något.

  4. Rosta chipsen i mitten av ugnen cirka 10 minuter. Låt kallna.

  5. Stansa ut 16 rundlar i brödet, cirka 5 centimeter i diameter. Förvara i plast fram till servering.

  6. Blanda ingredienserna till röran.

  7. Vid servering: Fördela röran på brödet. Toppa med ett grönkålschips.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök