Grönkåls– och västerbottensspread

Grönkåls– och västerbottensspread är som en svensk variant på pesto med grönkål i stället för basilika. Röran är även god att klicka i soppa.
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 80 g västerbottensost
  • 0,5 vitlöksklyfta
  • 50 g grönkål - färsk, repad och grovstrimlad
  • 50 g valnötter
  • 1 dl olivolja - mild, eller rapsolja
  • 1 msk vatten
  • 0,75 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Riv osten grovt på rivjärn. Skala och finriv vitlöken. Lägg alla ingredienser i en skål och mixa slätt med mixerstav.

  2. Servera röran till soppa och bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!