Gröna grillspett med risoni

Har du bråttom – välj inlagd paprika på burk till risonisalladen.
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Gröna grillspett med risoni

  • 2 zucchini - (à 300 g)
  • 2 paprikor - gärna i olika färger
  • 2 gula lökar
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 dl pesto

Risoni

  • 3 paprikor - gärna olika färger
  • 3 dl risoni (barilla)
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Risoni: Sätt ugnen på 250°. Halvera paprikorna, kärna ur och lägg dem med den kupade sidan uppåt på ett ugnssäkert fat. Tillaga paprikan mitt i ugnen tills skalet börjar bubbla och svartna. Ta ut och låt paprikan svalna. Dra av skalet och skär paprikan i bitar.

  2. Koka risonin i vattnet med grönsaksbuljong enligt anvisning på förpackningen. Blanda paprika och risoni. Krydda med salt.

  3. Ansa och skär zucchinin i bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Trä upp grönsakerna växelvis på grillspett. Pensla med oljan blandad med salt och peppar.

  4. Grilla spetten runt om ca 8 min. Servera med risoni och pesto.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!