Grön vårsallad med fröcrunch

Vårgrönska, fetaost och pestovinägrett, såklart blir det en god sallad. Och på toppen ett crunch av söta honungsrostade frön som får en fin smakbrytning av flingsalt. Recept av Caroline Hofberg.
Mitt Kök
Foto Ove Lindfors
Foto Ove Lindfors

Ingredienser

  • 500 g grön sparris
  • 300 g haricots verts
  • 65 g babyspenat
  • 150 g fetaost

Pestovinägrett

  • 0,5 dl pesto
  • 1,5 msk citron - pressad
  • 0,5 dl olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Honungsrostade frön

  • 0,5 dl pumpakärnor
  • 0,5 dl solroskärnor
  • 1 tsk olivolja
  • 2 tsk honung - flytande
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Pestovinägrett: Vispa ihop ingredienserna.

  2. Honungsrostade frön: Stek kärnor och frön hastigt med olja, honung och chili tills de får färg. Ta från värmen och blanda med flingsalt.

  3. Bryt av den nedre, grövsta delen på sparrisen. Koka sparris och haricots verts knappt mjuka i lättsaltat vatten. Häll av och spola i kallt vatten. Låt gärna grönsakerna ligga i isvatten för krispighet.

  4. Blanda sparris och haricots verts med vinägretten. Vänd ner spenaten precis vid servering. Lägg upp på fat. Smula över fetaost och strö på frön.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök