Grön tomatmarmelad

Grön tomatmarmelad blir ett fint tillbehör på ostbrickan, och passar extra bra till getost och manchego. Den håller cirka 1 månad i kylen.

Grön tomatmarmelad
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 300 g gröna tomater
  • 0,5 lime
  • 250 g syltsocker
  • 1 lagerblad

Gör så här

  1. Halvera tomaterna och skär dem i tunna skivor. Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften.

  2. Blanda tomaterna med syltsocker, limeskal, limesaft och lagerblad. Låt blandningen stå i kylen 6–8 timmar.

  3. Koka upp och låt koka 2–3 min. Sjud  på svag värme ca 15 min.  Häll marmeladen i en väl rengjord burk. Sätt på lock och låt svalna. Förvara i kylen.

Vad tyckte du om receptet?