Grön tomatmarmelad

Grön tomatmarmelad blir ett fint tillbehör på ostbrickan, och passar extra bra till getost och manchego. Den håller cirka 1 månad i kylen.
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 300 g gröna tomater
  • 0,5 lime
  • 250 g syltsocker
  • 1 lagerblad

Gör så här

  1. Halvera tomaterna och skär dem i tunna skivor. Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften.

  2. Blanda tomaterna med syltsocker, limeskal, limesaft och lagerblad. Låt blandningen stå i kylen 6–8 timmar.

  3. Koka upp och låt koka 2–3 min. Sjud  på svag värme ca 15 min.  Häll marmeladen i en väl rengjord burk. Sätt på lock och låt svalna. Förvara i kylen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!