Grön sparrissoppa med ärtor och sesamgrissinis

Enkelt recept på grön sparris- och ärtsoppa med hembakade grissinis.
Mitt Kök
Foto: Thomas Carlén
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 500 g grön sparris - den nedre delen av stjälkarna (spara knopparna till laxen,se separat recept)
  • 300 g gröna ärter
  • 2 schalottenlökar
  • 2 msk rapsolja
  • 1 l grönsaksbuljong - eller kycklingbuljong
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)
  • salt - peppar
  • körvel

Till servering

  • olivolja - rädisor
  • grissini - sesam

Gör så här

  1. Skär av sparrisknopparna, cirka 7 centimeter långa och spara till servering av laxen. Skär resten av stjälkarna (utom den allra nedersta torra delen) i små bitar. Skala och hacka löken grovt.

  2. Fräs lök, sparris och gröna ärter i en gryta med rapsolja tills löken blir blank och mjuk. Späd med grönsaks- eller kycklingbuljong och koka soppan 5 minuter. Mixa soppan slät. Vispa samman grädde och majsstärkelse och rör ner i soppan, koka 3 minuter. Smaka av med salt, peppar och körvel. Servera soppan i glas med några droppar olivolja, rädisor och sesamgrissinis.

Vad tyckte du om receptet?

Recept på grissini hittar du här!

Recept: Christina Asplund

Recept från Mitt kök