Grön sparris och rädisor med chèvre, brynt smör och pistaschnötter

Grön sparris och rädisor med chèvre, brynt smör och pistaschnötter serveras direkt, då är det som godast.
Monica Eisenman
Monica Eisenman
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 500 g sparris - grön
  • 400 g rädisor - gärna blandade färger
  • 100 g smör
  • 200 g chèvreost
  • 3 msk pistaschnötter - utan skal
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Bryn smöret i en kastrull. Häll smöret, inklusive bottensatsen, i en bunke så att det inte fortsätter att brynas.

  2. Bryt av den nedre delen på sparrisen. Ansa och halvera de större rädisorna. Koka upp lättsaltat vatten, ca 2 tsk/liter vatten, i en vid kastrull eller traktörpanna. Förväll sparrisen 2–3 min. Ta upp den, förväll sedan rädisorna 3–4 min. Häll av vattnet.

  3. Blanda sparris och rädisor med smöret. Lägg upp på ett fat och smula över osten. Strö över pistaschnötterna. Krydda med salt och peppar och servera direkt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!