Grön soppa med salamisnurror

recept på grönsoppa med goda salamisnurror. Blir det snurror över går det utmärkt att frysa in dem och äta till mellis eller på picknicken.
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 200 g svartkål
  • 200 g salladslök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 pizzakit med tomatsås - (600 g)
  • 100 g salami - gärna med peppar (45 % fett)
  • 100 g lagrad ost - (28 %)
  • olivolja
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Ansa och strimla kål och salladslök. Skala och skiva vitlöken. Fräs grön-sakerna i 1 msk olja i en gryta ca 5 min. Häll på 12 dl vatten och tillsätt buljongtärningarna. Låt koka under lock ca 15 min.

  2. Rulla ut pizzadegen och tryck ut den så att den blir lite tunnare. Bred på den medföljande tomatsåsen och lägg på salamin. Grovriv osten och strö den över degen. Rulla ihop degen från långsidan och skär den i 12 bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en plåt med bakplåtspapper.

  3. Grädda snurrorna mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna på galler.

  4. Krydda soppan med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Servera den med snurrorna till. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!