Grön soppa med rökt fisk

Enkel och snabb soppa som doftar vitlök och är en riktig vitaminkick. Servera gärna med morotschapatibröd.
Elisabeth Johansson
Lisen Sundgren

Grön soppa med rökt fisk

  • 1 broccoli - (250 g)
  • 2 - 3 grönkålsblad
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • 1 l vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 rökt sik - (ca 1 kilo) eller 4 böcklingar (á ca 200 g)

Tillbehör

  • morotschapatibröd - se recept

Gör så här

  1. Ansa och skär broccoli och grönkål i bitar. Skala och hacka lök och vitlök.

  2. Fräs broccoli, kål, lök och vitlök i smör i en gryta. Häll på vattnet och smula i buljongtärningarna. Låt koka under lock ca 10 min. Mixa soppan slät med mixerstav. Krydda med salt och peppar.

  3. Rensa fisken och servera den och chapatibröden till soppan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!