Grönsakssoppa med ris och parmesanost

Recept på grönsakssoppa med ris och parmesanost. Svenska grönsaker används här i en soppa med italienska smaker.
Svenska grönsaker används här i en soppa med italienska smaker.
Svenska grönsaker används här i en soppa med italienska smaker. Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1,5 dl ris - gärna arborio
  • 3 grönsaksbuljongtärningar
  • 200 g vaxbönor - färska, eller gröna bönor
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 burk vita bönor - stora, (400 g)
  • 150 g babyspenat
  • 75 g parmesan
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 50 g bröd - per person

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och ris i 1 msk olja i en gryta ca 2 min. Häll över 1,2 liter vatten och tillsätt buljongtärningarna. Låt koka under lock ca 15 min.

  2. Ansa och skär bönorna i mindre bitar. Halvera tomaterna. Spola av de vita bönorna med kallt vatten, låt rinna av.

  3. Blanda ner gröna bönor, tomat och vita bönor i grytan, koka ytterligare ca 5 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Blanda ner spenaten. Grovriv parmesanen.

  4. Ringla över 2 msk olja och servera soppan med parmesan och bröd.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego❤️

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!