Grön sill med krasse och wasabi

Grön sill med krasse och wasabi passar lika bra på påskbordet, till midsommar som på julbordet.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2 förp 5-minuterssill - (à 420 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 ask smörgåskrasse
  • 0,25 rödlök
  • 0,5 dl majonnäs
  • 2 tsk wasabipasta

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av. Torka av den med hushållspapper. Skär i bitar.

  2. Mixa 1 dl crème fraiche med 2/3 av krassen. Skala och finhacka löken. Rör ihop resterande crème fraiche, lök, spara eventuellt lite till garnering, majonnäs och wasabi. Blanda i den mixade krasseröran. Blanda ner sillen i såsen och låt stå i kylen ca 1 dygn.

  3. Strö resterande krasse och eventuell lök på sillen. Servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!