Grön sill med krasse och wasabi

Grön sill med krasse och wasabi passar lika bra på påskbordet, till midsommar som på julbordet.

Grön sill med krasse och wasabi
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2 förp 5-minuterssill - (à 420 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 ask smörgåskrasse
  • 0,25 rödlök
  • 0,5 dl majonnäs
  • 2 tsk wasabipasta

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av. Torka av den med hushållspapper. Skär i bitar.

  2. Mixa 1 dl crème fraiche med 2/3 av krassen. Skala och finhacka löken. Rör ihop resterande crème fraiche, lök, spara eventuellt lite till garnering, majonnäs och wasabi. Blanda i den mixade krasseröran. Blanda ner sillen i såsen och låt stå i kylen ca 1 dygn.

  3. Strö resterande krasse och eventuell lök på sillen. Servera.

Vad tyckte du om receptet?