Grön spenatsås

En krämig grön spenatsås som passar bra till både kött och fisk.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g spenat - färsk
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl olivolja
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl yoghurt - turkisk
  • 2 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skölj spenaten. Ge den ett snabbt uppkok och kyl den genast i iskallt vatten så att inte färgen bleknar. Låt rinna av.

  2. Mixa spenat, skalad  vitlök och olivolja med mixerstav.

  3. Blanda i crème fraiche och yoghurt. Smaka av med salt och peppar.

LÄS OCKSÅ: 10 såser som passar till lax

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!