Grön sås

Recept på grön kall sås. Låt såsen stå och mogna ca 1 timme så smakar den mer.
Bitte E:son Forsberg & Kerstin Svensson
Foto: Ander Norrsell

Ingredienser

  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl basilika - hackad
  • 1 dl persilja - hackad
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft. Skala och finhacka vitlöken.

  2. Mixa 1 dl av yoghurten med persilja och basilika till en grön sås. Blanda i resten av yoghurten, vitlök, citronskal och citronsaft. Krydda med salt och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!