Grön sallad med färska örter och nötter

Massor av grönt med krispiga ­nötter och asiatiska örter är fräscht till laxen och riset.
Petra Lindstrand
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 gurka - stor
  • 1 pkt sojabönor - frysta (250 g)
  • 70 g babyspenat
  • 2 dl böngroddar - färska
  • 0,5 dl wasabinötter
  • 1 dl cashewnötter - rostade
  • 1 kruka mynta
  • 1 kruka koriander

Dressing

  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk lime - pressad
  • 0,75 dl olivolja
  • 0,5 msk sesamolja
  • 0,75 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och halvera gurkan. Gröp ur kärnhuset och skär i halv­månar. Koka bönorna i vatten ca 2 min och kyl ner i kallt vatten.

  2. Dressing: Skala och finhacka vitlöken. Vispa ihop limesaft, olja, sesamolja, vitlök, salt och peppar.

  3. Blanda gurka och bönor med dressingen och vänd ihop med ­övriga ingredienser.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!