Grön margarita

Härlig drink att börja vårfesten med. Fuska inte med att sila av gurkan ordentligt. Det finns fina cocktail-pinnar i bambu som är perfekta att trä upp gurkan på.
Bitte E:son Forsberg & Kerstin Svensson
Foto: Anders Norrsell

Ingredienser

  • 2 gurkor
  • 24 cl tequila
  • 12 cl Drambuie
  • is

Garnering:

  • 1 limeklyfta
  • salt
  • 6 remsor gurka - hyvlad

Gör så här

  1. Riv gurkan grovt på ett rivjärn. Blanda gurka och tequila och låt stå i kyl ca 30 min.

  2. Garnering: Gnid en limeklyfta runt glasens kanter. Häll upp salt på ett fat och doppa glasens kanter i saltet.

  3. Sila av gurkan i finmaskig sil, pressa med baksidan av en sked så att all vätska kommer ut. Häll gurksprit, Drambuie, limesaft och is i en shaker. Skaka och sila upp i glasen, eventuellt får du göra detta i 2 omgångar om du inte har en så stor shaker.

  4. Garnera med en bit hyvlad gurka trädd på cocktailpinne.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!