Grön curry med edamamebönor

Klicka en eller två skedar grekisk yoghurt på grytan och toppa med ärtskott och jordnötter. Servera gärna hela edamamebönor vid sidan om.
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2 palsternackor
  • 1 broccoli
  • 1 rödlök
  • 2 msk rapsolja
  • salt
  • svartpeppar - malen
  • 2 msk grön currypasta
  • 200 g spenat
  • 1 - 2 vitlöksklyftor - hackade
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 burk vatten
  • 4 limeblad - eller limezest från 1 lime
  • 2 dl edamamebönor
  • 200 g spenat
  • 40 g ärtskott
  • 1 dl jordnötter
  • 2 dl matyoghurt - eller grekisk yoghurt

Gör så här

  1. Tvätta och torka av palsternackorna och skär dem i stora bitar. Dela broccolin i buketter. Strimla rödlöken. Fräs på palsternackorna, broccolin och rödlöken i oljan, salt och peppra. Lägg över i en gryta.

  2. Mixa currypasta, spenat och vitlök. Lägg det sedan i grytan. Häll på kokosmjölk, vatten och lägg i limebladen. Koka upp och sjud ett par minuter, smaka av med salt. Lägg i edamamebönorna.

  3. Servering: Lägg upp grytan i portionsskålar. Toppa med ärtskott, jordnötter och yoghurt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök