Grön curry med edamamebönor

Klicka en eller två skedar grekisk yoghurt på grytan och toppa med ärtskott och jordnötter. Servera gärna hela edamamebönor vid sidan om.
Elisabeth Johansson
Grön curry med edamamebönor
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2 palsternackor
  • 1 broccoli
  • 1 rödlök
  • 2 msk rapsolja
  • salt
  • svartpeppar - malen
  • 2 msk grön currypasta
  • 200 g spenat
  • 1 - 2 vitlöksklyftor - hackade
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 burk vatten
  • 4 limeblad - eller limezest från 1 lime
  • 2 dl edamamebönor
  • 200 g spenat
  • 40 g ärtskott
  • 1 dl jordnötter
  • 2 dl matyoghurt - eller grekisk yoghurt

Gör så här

  1. Tvätta och torka av palsternackorna och skär dem i stora bitar. Dela broccolin i buketter. Strimla rödlöken. Fräs på palsternackorna, broccolin och rödlöken i oljan, salt och peppra. Lägg över i en gryta.

  2. Mixa currypasta, spenat och vitlök. Lägg det sedan i grytan. Häll på kokosmjölk, vatten och lägg i limebladen. Koka upp och sjud ett par minuter, smaka av med salt. Lägg i edamamebönorna.

  3. Servering: Lägg upp grytan i portionsskålar. Toppa med ärtskott, jordnötter och yoghurt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök